Spela kula

spela kula

Det här är en dikt jag hörde för första gången i femte klass. Den har hängt med sedan dess och nu har jag. Jag ska på födelsedagskalas för min systerdotter, och ska bl a ge henne en påse kulor. Dessutom ska jag sitta barnvakt för henne, och då tänkte jag det kunde vara roligt att spela kula med henne, men så insåg jag att jag verkligen har glömt bort reglerna sen jag var liten En variant är ju att man ställer fyra. Att spela kula är något som barn ägnat sig åt sedan urminnes tider. I Sverige vet vi att barnen ofta själva rullade sina kulor av lera och lät dem soltorka. spela kula

Spela kula - brjar det

Den som hamnar närmast gropen får börja putta. Böj pekfingret kring tumspetsen. Gräv en liten grop, dra ett litet streck i marken en bit bort och rulla kulan mot gropen. Stenkulor används i flera olika spel, oftast i en sandlåda eller på en grusplan med finkornigt grus. Jag förstår Genom att använda Familjelivs tjänster godkänner du att vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Reglerna för hur kula spelas är ofta mycket lokala och kan därför variera mellan olika gårdar eller till och med inom samma skola. Pyramidvarianten kan man köra likadant.

Spela kula - Eriksson:

Annonser Kontakt Säkerhet och regler Cookies. Vi spelade i sanden, gjorde en liten grop och la pyramiden framför gropen. Den som kommer närmast får börja putta. Nästa spelare ska försöka vinna denna kula genom att träffa den med sin kula. I Sverige vet vi att barnen ofta själva rullade sina kulor av lera och lät dem soltorka. Välj ikon till inlägget.

Share your thoughts

0 Replies to “Spela kula”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *