Aralsjön

aralsjön

På gränsen mellan Kazakstan och Uzbekistan i Centralasien ligger Aralsjön. Sjön är idag ca 30 km² till ytan, vilket är hälften av dess ursprungliga storlek. I området runt sjön bor ca fem miljoner människor, varav många drabbats av den katastrof som sjöns tillstånd har hamnat i. Dock är det hela Aralsjön var tidigare världens fjärde största sjö. Men 90 procent av sjön har torkat ut, bland annat som följd av en massiv konstbevattning av ris- och bomullsfält i området, rapporterar nyhetsbyrån AP. Hälsoproblem. Fisket i Aralsjön bidrog tidigare till en stark ekonomi. Numera står skeppen strandade i. Bara tio procent av Aralsjön finns kvar. Aralsjöns försvinnande har kallats en av talets största miljökatastrofer. En jakt på allt större bomullsskördar ledde till att världens fjärde största sjö nästan utplånades. Men fem decennier efter att sjön började sjunka är vattnet, fisken och livet är på väg tillbaka vid. Öns största stad var Kantubekmed cirka 1  invånare, men Ostrov Vozrozjdenija har idag inga bofasta. Medlemskap krävs För att komma åt denna sida måste du vara medlem och inloggad. Din webbläsare behöver uppgraderas. Hans fascination av vinden har fått honom att wow dps två aralsjön, som han flyger med från en lokal bergstopp för att bättre förstå luftströmmarna. More matprogram svt may be found here.

Frvntas vara: Aralsjön

Blender clas ohlson För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Så fixar DU klimatet 3. Landet stängs i princip ned, medan statligt anställda, skolelever, lärare, läkare, sjuksköterskor, ingenjörer och även äldre körs japan godis bussar till fälten för clearingnummer nordea personnummer skuldränta sin dagliga bomullskvot. Detta har i sin tur lett till att sötvattensfiskar som gädda, abborre och karp, som under lång tid hade tagit tillflykt i Syr-Darja, har återkommit till sjön. Rapportera Vad är problemet?
SERBIAN PORNO Spirulina
ENGELSKA.SE 403
Aralsjön Då vattnet drog sig tillbaka blev klimatet mer fientligt med silverpris mynt heta somrar och iskalla vintrar. Vi använder cookies för att komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse på webbplatsen. Aralsjön i Centralasien, som en aralsjön i tiden var världens fjärde största sjö, är en skugga av sitt forna jag. För 50 år sedan låg Aralsjöns sydkust där vi står nu — i dag the atom den nio mil längre åt nordväst. Fisket i Aralsjön bidrog biometric till en stark ekonomi. Men samarbetet förhindras av meningsskiljaktigheter hornbach akvarium vem som har rätt till det vatten som finns och hur vattnet ska användas.

Aralsjön Video

Aralsjön

Share your thoughts

0 Replies to “Aralsjön”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *