Oddasat.se

oddasat.se

Oddasat. Samiskspråkiga nyheter. Genrer: Samhälle · Riksnyheter · Samhälle & fakta · Nyheter. Nyheter på samiska. Nästa avsnitt: imorgon DelaDelapå Facebook · Delapå Twitter · Delavia E-post. Tidigare i juni i år hölls rättegång i Gällivare tingsrätt mot en man från Jokkmokk som i december förra året skrivit hatiska inlägg om samer på sin egen sida i sociala medier. Inläggen uppmärksammades och orsakade obehag hos flera personer, vilket ledde till en polisanmälan och sedan åtal. Nu döms. i en sådan här situation. Enligt Håkan Jonsson kommer en ersättande ledamot att ta Sikkus plats i Sametingets styrelse under tiden som han är sjukskriven, men om situationen blir långvarig så måste styrelsen fundera på hur man ska agera, menar Jonsson. Thomas Sarri [email protected]

Oddasat.se - har alltid

I dag är det tjugo år sedan Kyotoprotokollet slöts. I intervjun under artikeln summerar Eivind Torp samebyns plädering och Girjasmålet. Den varg som rivit ett tjugotal renar i Kikkejaurs samebyar i Norrbotten är på väg söderut mot Malå sameby i Västerbotten, efter att länsstyrelsen i Norrbotten drivit vargen. Här hittar du det vi sänt direkt från Girjasrättegången. Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. Kontakta gärna Midsommarblomster Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. Samiska frågor viktigt för Agneta Granström i EU. Avtalet var radio falköping symbolisk milstolpe i klimatarbetet, men enligt forskare var det också ett avtal med handelsbanken försäkring ambitioner som påverkat det fortsatta arbetet. Här har vi samlat sändningarna dag för dag. Handelsbanken försäkring Barruk är resa med id kort inom eu ung samisk artist som redan vunnit kritikernas hjärtan. Fjällugglan ny på rödlistan. Tyvärr stödjer vi inte din version av webbläsare.

Oddasat.se Video

NRK2 - Oddasat (Opening) - 2012

Oddasat.se - var Ahlsell

Kiruna kommuns nya lokaler i gamla Dosan i Karesuando. Mycket av den bevisning som Girjas lagt fram i målet kan användas som bevisning för att samebyn är markägare. Det finns en elefant i rummet. Fjällugglan ny på rödlistan. Lyssna direkt SR Sápmi.

Share your thoughts

0 Replies to “Oddasat.se”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *