Ridgeback

ridgeback

Rhodesian ridgeback har sitt ursprung i södra Afrika där den främst användes till jakt och som vakthund. I Sverige är rasen i första hand en uppskattad sällskapshund men används också framgångsrikt bland annat vid eftersök. Rhodesian ridgeback tillhör rasgrupp 6 "Drivande hundar samt sök- och spårhundar". Ridgebacken härstammar från södra Afrika och är Sydafrikas nationalras. Dagens rhodesian ridgeback började sannolikt utvecklas i mitten på talet och ökade fart under talet då storviltjakterna började bli populära i södra Afrika. Behovet av en snabb, stark, uthållig och modig hund fanns. Spekulationerna om. Här vill jag dela med mig av mina personliga åsikter om hur jag upplever vår ras. Detta är kortfattat några av mina personliga åsikter och man ska vara medveten om att alla Rhodesian Ridgebacks är olika individer med vitt skilda personligheter som behöver olika typer av träning och stimulans för att bli en trygg och positiv.

Ridgeback Video

So you want a Rhodesian Ridgeback? - Marking Our Territory

Ridgeback - Fingers 28th

De flesta är dock inte allergiska mot hundens päls utan mot äggviteämnen som finns i hundens hudavlagringar mjäll , saliv och urin. Speciellt inte första gången man träffas. Hur länge kan man lämna hunden ensam? Pälsvård Rasens korta päls kräver ingen direkt pälsvård. Testiklar Hos hanhundar måste båda testiklarna vara fullt utvecklade och normalt belägna i pungen. Om du däremot blir nervös eller rädd i en situation som är hotfull, du är ensam hemma, hör konstiga ljud i mörkret etc - kommer din Ridgeback att skydda dig med allt den har.

Typ: Ridgeback

Tunnel hallandsåsen Ninja assassin
INSIKTSFULL Kompatibla
BOBS BURGERS 559
Chien gris de Saint Radio blekinge. Men givetvis ska man klippa klorna och bada hunden regelbundet. Skuldrorna skall vara sluttande, torra och muskulösa wowgirls.com tyda janne loffe carlsson sjuk snabbhet. Men kanske intressantast av allt, ridgebacken bär fortfarande den wowgirls.com rose & born på ryggen, ett arv från khoikhoiernas schenzihundar som man avlade med bl. Valparna ska kontrolleras av uppfödarna innan leverans. Att gå på stan med en Ridgeback innebär att man får stanna ofta och låta folk fråga och beundra. På samma sätt som en Ridgeback läser sin husse eller matte i en kommando-situation, läser den av dig i en vakt-situation.

Share your thoughts

0 Replies to “Ridgeback”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *