Aris fioretos

aris fioretos

Aris Fioretos.»Min fasta punkt i tillvaron? Det korta svaret är möjligen ärligast: skrivbordet. Jag betraktar det som en flygande matta med fyra ben. Statskicket lutar åt republik. Fast jag är både envåldshärskare och ende medborgare, så kanske bör man tala om upplyst despoti istället. Ledsen, visum utfärdas inte.«. Aris Fioretos nya roman är en klaustrofobisk skildring från militärdiktaturens Grekland Victor Malm läser en briljant bok. Allt detta tar Aris Fioretos med in i den på ytplanet ohyggliga historien om den unga arkitektstudenten Mary som under ett studentuppror grips av juntan i en militärdiktatur på talet. Det handlar förstås om Grekland, en stor del av Aris Fioretos ursprung som han också närmat sig i de två föregående. aris fioretos

Hon vcker: Aris fioretos

SWISH SKANDIABANKEN Han var inredningsarkitekt och konsthantverkare. Hon studerar arkitektur och har en pojkvän northern wind ventures heter Dimos. Om Välkomna till gaskammaren, mina damer och herrar: Men hur ofta dör just denna människa? Bilder  ·  Intervjuer  ·  Kontakt  ·  Faicbook. Innehållet är i swedbank nord mening helt konventionellt.
Playoteket Vinterdäck 2018
Aris fioretos 458
Dramaturgi Office 365 mac

Aris fioretos - genom

Han har översatt bland andra Nabokov och Hölderlin till svenska, han har skrivit kritik i bland annat Expressen och medverkat med Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar. Jag betraktar det som en flygande matta med fyra ben. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. De tyska och engelska sidorna innehåller delvis material som inte finns på den svenska. Bilder  ·  Intervjuer  ·  Kontakt  ·  Impressum. Å andra sidan har terror av liknande slag — med massarresteringar, tortyr, våldtäkter, förnedring — förekommit och kommer så att göra i många delar av världen; i den meningen är romanen lika universell som ständigt aktuell.

Aris fioretos - Prag

Det har gått sju år sedan juntan tog makten. Logga in på Dagens Nyheter För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad. I en bok där våld och despoti lätt riskerar dra all uppmärksamhet, är den starkaste scenen när Mary, avsides isolerad på fängelseön, blandar kalk med havsvatten och målar om det förfallna hus hon förvisats till. Den siste greken och Halva solen, var ljusa böcker, med ett flödande lätt språk som gjorde de lätta att läsa. Mary förs till sist till en ö som kallas Råttön, en ö som inte får något namn i boken, men som skulle kunna vara Yaros, en av de fångöar som juntan använde för att internera sina motståndare. Aris Fioretos, född , debuterade med prosasamlingen Delandets bok.

Aris fioretos Video

Babel Säsong 22 - Avsnitt 9

Share your thoughts

0 Replies to “Aris fioretos”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *